×

Verlonen met de payrollovereenkomst

Als je medewerkers verloont met de payrollovereenkomst, profiteer je van gemak en ontzorging. Je kunt de medewerkers zelf werven en selecteren en ze mogen exclusief voor jou werken. De werkgeversrisico’s en -plichten liggen bij ons.

Jouw voordelen:

 • Zelf je personeel werven en aansturen.
 • Medewerkers werken exclusief voor jou.
 • Geen IND-zorgen (bij kennismigranten).
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd.
 • Geen arbeidsrechtelijke risico’s.

De payrollovereenkomst

Een payrollovereenkomst wordt gesloten tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (Holland Employment Experts). Jij werft deze medewerker volledig zelf en laat hem vervolgens exclusief voor jouw bedrijf werken via Holland Employment Experts. De medewerker werkt voor jouw organisatie, maar staat bij ons op de loonlijst.

De payrollovereenkomst wordt veel ingezet bij het werken met buitenlandse medewerkers, zoals expats en kennismigranten. Daarnaast is het een mooie oplossing voor medewerkers die exclusief voor jou werken op basis van gelijke arbeidsvoorwaarden als je personeel in eigen dienst.

Wat doen wij?

Wij zijn als juridisch werkgever onder meer verantwoordelijk voor:

 • Salaris uitbetalen
 • Premies en loonbelastingen afdragen
 • Loonkosten voorfinancieren
 • Loonstroken verstrekken
 • Ziek- en betermeldingen verwerken
 • Alle plichten en taken als IND-referent (bij kennismigranten)

Exclusiviteit en zelf werven

Medewerkers die je inzet via een payrollovereenkomst mogen exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. Als de payrollmedewerker via ons ook parttime ergens anders wil worden geplaatst dan kan dat, maar alleen met jouw toestemming.

Uniek aan de payrollovereenkomst is ook dat jij als werkgever je eigen personeel mag werven, selecteren en aannemen, zonder dat Holland Employment Experts hierbij een rol hoeft te vervullen. Zo heb je volledige grip op de personele invulling van je organisatie.

Payrollkracht profiteert

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zorgt ervoor dat medewerkers ook profiteren van het werken via een payrollovereenkomst. Payrollmedewerkers hebben namelijk recht op dezelfde contractvormen en arbeidsvoorwaarden als de medewerkers die jij zelf in dienst hebt.

Dit betekent bijvoorbeeld dat je een payrollmedewerker maximaal 3 jaar mag inzetten zonder dat hij een vast dienstverband krijgt; net als bij je eigen medewerkers. Krijgen medewerkers die bij jou op de loonlijst staan bonussen of extra vakantiedagen? Dan moet de payrollmedewerker dat ook krijgen.

Zo eenvoudig start je

Personeel verlonen met een payrollovereenkomst via Holland Employment Experts gaat snel en eenvoudig. In drie stappen kan een medewerker binnen één dag voor jou aan de slag.

 1. Werf je eigen personeel en maak onderling de werkafspraken.
 2. Geef de gegevens digitaal aan ons door.
 3. Wij regelen de administratie en de medewerker kan starten.

Offerte aanvragen

Meer weten over verlonen met de payrollovereenkomst? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel ons via 0513 – 845 491.

Wij helpen je graag!

De uitzendovereenkomst

Is de payrollovereenkomst voor jou niet de ideale oplossing? Misschien past verlonen met de uitzendovereenkomst dan beter bij jou.