×
Brexit Payroll Brexit Payroll

Naar Nederland vanwege de brexit?

Wij laten bedrijven ondernemen zonder personeelszorgen

Tientallen internationale bedrijven verhuisden het afgelopen jaar hun activiteiten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland vanwege de brexit. Zo’n 500 bedrijven hebben momenteel serieuze interesse om zich binnenkort in Nederland te vestigen. Veel van die organisaties lopen ertegenaan dat het complex is om ‘niet-EU-medewerkers’ te laten meeverhuizen. Holland Employment Experts zorgt dat deze bedrijven eenvoudig en zonder risico’s (tijdelijk) personeel kunnen inzetten in ons land.

In Nederland vestigen nu nóg aantrekkelijker

Sinds het referendum in 2016 trokken ruim 150 bedrijven vanwege de brexit al naar Nederland. Dit leverde een veelvoud aan banen op. De komende jaren worden in heel Nederland duizenden extra brexit-banen verwacht. De NFIA zegt met zo’n 500 brexit-bedrijven in gesprek te zijn over een mogelijke bedrijfsverhuizing naar ons land. Nederland is voor Britse bedrijven een aantrekkelijk vestigingsland vanwege de goede infrastructuur, de innovatiekracht en de hoogopgeleide en goed Engelssprekende inwoners.

Sinds de brexit is het echter lastiger om Britse medewerkers mee naar Nederland te nemen. Hoogopgeleide Britse kenniswerkers hebben een werkvergunning nodig omdat het Verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU behoort. Deze vergunning moet worden aangevraagd bij de IND en dat kan alleen als de werkgever bij de IND geregistreerd staat als erkend referent.

Holland Employment Experts maakt het voor Britse ondernemers nóg aantrekkelijker om hierheen te komen, door veel complexe zaken uit handen te nemen.

Brexit Nederland

Personeel vrijuit inzetten

De meeste bedrijven die vanwege de brexit naar Nederland komen, weten niet hoelang ze blijven. Soms blijven medewerkers een paar jaar voor ze werken in Nederland, soms een paar maanden. Wij maken het mogelijk om medewerkers vrijuit in te zetten, zo lang of kort als nodig is. Zonder risico’s, zonder administratieve rompslomp en zonder verplichtingen. Extra fijn voor bedrijven die snel up-and-running willen zijn, maar (nog) onbekend zijn met het Nederlandse arbeidsrecht.

Hoe werkt het?

Via payroll bij Holland Employment Experts werft de ondernemer zelf zijn medewerkers. Hij stuurt ze ook zelf aan op de werkvloer. Het werkgeverschap ligt bij ons, inclusief alle werkgeversrisico’s en administratieve verplichtingen. Wij worden juridisch werkgever van de medewerkers en nemen alle rompslomp uit handen. Van de doorbetaling bij ziekte en de salarisadministratie tot het contractbeheer en de afdrachten aan de belastingdienst; de ondernemer heeft er geen omkijken naar.

Ervaren payrollpartner

Holland Employment Experts is expert in verloningen met een internationale karakter. Wij zijn de payrollpartner voor honderden kennismigranten en expats, zorgen dat werkgevers zorgeloos kennismigranten kunnen inzetten én we zijn de Nederlandse juridische werkgever voor veel Nederlanders met een werkgever buiten onze landsgrenzen. Kortom: wij weten hoe we brexit-bedrijven én hun medewerkers moeten helpen.

Voordelen:

  • Besteed je werkgeverschap uit
  • Geen omkijken naar Nederlands arbeidsrecht
  • Meer tijd voor je kernactiviteiten
  • Je hebt een partner die weet hoe het werkt

Contact

Benieuwd wat Holland Employment Experts voor brexit-bedrijven kan betekenen? Vraag hieronder vrijblijvend een adviesgesprek of offerte aan. We helpen graag!

Offerte of adviesgesprek
  • Voer een nummer in van 1 tot 50.