×

Flexibiliteit in crisistijd

Met een ongekend harde klap bracht corona grote delen van onze economie eind maart tot stilstand.
Nu we grotendeels uit de intelligente lockdown zijn, heb je waarschijnlijk ook weer (extra) personeel nodig. Maar in je achterhoofd moet je continu rekening houden met een nieuwe terugval.
Hoe stem jij je personeelsbeleid hierop af?

Economie 2.0

We moeten toe moeten naar een nieuwe economische realiteit, aldus minister Koolmees van SZW. Daarbij wordt de anderhalvemetersamenleving het uitgangspunt, waarschijnlijk tot er een vaccin tegen het coronavirus is. 26 procent van de ondernemers verwacht kopje onder te gaan in de anderhalvemetersamenleving, blijkt uit een peiling van de KVK.  En in een onderzoek van ONL voor Ondernemers gaf 44 procent van de ondernemers aan te moéten reorganiseren om et hoofd boven water te kunnen houden.

Stap vooruit of stap terug?

Maar hoe gaan we naar die nieuwe economische realiteit? En met welke stappen? Deskundigen achten de kans groot dat het coronavirus terugkeert en de overheid sluit niet uit dat ze dan opnieuw maatregelen moet treffen. Wat betekent dat voor de markt waarin jij actief bent? En wordt er dan nóg een keer een pakket aan noodmaatregelen opgetuigd om je te compenseren in je loonkosten? Niemand heeft de antwoorden, maar je moet er met jouw bedrijf straks wél op inspelen.

Of de groei nu tijdelijk blijkt of aanhoudt, wij bieden de ideale samenwerking met de medewerker.

Wout-Jan Ykema, Holland Employment Experts

Risico’s indammen

Veel ondernemers zijn terughoudend met zelf personeel aannemen. Wat als je iemand aanneemt met een contract van 8 maanden en de economie krijgt na 3 maanden een terugval? Je personeelskosten lopen dan nog maanden op volle toeren door. Zonder nieuwe noodregeling van de overheid, kan dat fatale gevolgen voor je bedrijf hebben. Dat soort risico’s wil je zoveel mogelijk indammen. En dat kan!

Flexibiliteit en werkbehoud

Met onze uitzendformule via ons matchingsplatform bieden wij je flexibiliteit en werkbehoud. Via het matchingsplatform komen vraag en aanbod samen. Kan je bedrijf weer opschalen? Dan kun je personeel eenvoudig via ons inzetten. Keert corona terug en blijkt de groei tijdelijk? Dan kun je gemakkelijk afschalen en de samenwerking met de medewerker stopzetten. Groeit het werkaanbod blijvend? Dan kun je de medewerker kosteloos overnemen en zelf in dienst nemen.

Advies

De ideale combinatie flex-vast verschilt per bedrijf en per branche. Holland Employment Experts helpt als preferred partner van de FME al jaren bedrijven aan de lenigheid met hun personeelsbeleid, zodat ze snel kunnen inspelen op de grilligheid van de maakindustrie. Dat doen we ook in andere branches en dat deden we ook tijdens het herstel van de vorige crisis. Kortom: wij weten hoe jouw bedrijf kan meeveren met de markt.

We denken graag met je mee over jouw ideale flex-vast-combinatie. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook direct bellen via 0513 – 845 491.

Ons whitepaper ‘Flexibiliteit in crisistijd’ al gelezen? Hierin staan allerlei tips over het aantrekken van personeel in crisistijd.

Laat je gegevens achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.