×

Flexibiliteit in crisistijd

Met een ongekend harde klap bracht corona grote delen van onze economie eind maart 2020 tot stilstand.
Zodra we uit de lockdown zijn, heb je waarschijnlijk ook weer (extra) personeel nodig. Maar in je achterhoofd moet je continu rekening houden met een nieuwe terugval.
Hoe stem jij je personeelsbeleid hierop af?

Economie 2.0

We moeten toe moeten naar een nieuwe economische realiteit, aldus minister Koolmees van SZW. Daarbij wordt de anderhalvemeter-samenleving het uitgangspunt, waarschijnlijk tot iedereen is gevaccineerd tegen het coronavirus. Bij driekwart van de bedrijven had de coronacrisis in 2020 impact op het werk, bleek uit een onderzoek van UWV. Bij de helft van deze bedrijven kwam het werk zelfs deels of volledig stil te liggen.

Stap vooruit of stap terug?

Maar hoe gaan we naar die nieuwe economische realiteit? En met welke stappen? De verwachting is dat de economie weer volop kan draaien zodra iedereen is gevaccineerd. Maar gaat dat echt zo? En hoe gaat het in de markt waarin jij actief bent? Niemand heeft de antwoorden, maar je moet er met jouw bedrijf straks wél op inspelen.

Of deze groei tijdelijk is of aanhoudt, wij bieden de ideale samenwerking met de medewerker.

Wout-Jan Ykema, Holland Employment Experts

Risico’s indammen

Veel ondernemers zijn terughoudend met zelf personeel aannemen. Wat als je iemand aanneemt met een contract van 8 maanden en de economie krijgt na 3 maanden een terugval? Je personeelskosten lopen dan nog maanden door op volle toeren. Zonder nieuwe noodregeling van de overheid, kan dat fatale gevolgen hebben voor je bedrijf. Dit soort risico’s wil je zoveel mogelijk indammen. Dat kan!

Flexibiliteit en werkbehoud

Met onze uitzendformule via ons matchingsplatform bieden wij je flexibiliteit en werkbehoud. Via het matchingsplatform komen vraag en aanbod samen. Kan je bedrijf weer opschalen? Dan kun je personeel eenvoudig via ons inzetten. Keert corona terug en blijkt de groei tijdelijk? Dan kun je gemakkelijk afschalen en de samenwerking met de medewerker stopzetten. Groeit het werkaanbod blijvend? Dan kun je de medewerker kosteloos overnemen en zelf in dienst nemen.

Advies

De ideale combinatie flex-vast verschilt per bedrijf en per branche. Als preferred partner van de FME ondersteunt Holland Employment Experts bedrijven al jaren bij de lenigheid van hun personeelsbeleid, zodat ze snel kunnen inspelen op de grilligheid van de maakindustrie. Dat doen we ook in andere branches en dat deden we ook tijdens het herstel van de vorige crisis. Kortom: wij weten hoe we jouw bedrijf laten meeveren met de markt.

We denken graag met je mee over jouw ideale flex-vast-combinatie. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Je kunt ons ook direct bellen op 0513 – 845 491.

Ons whitepaper ‘Flexibiliteit in crisistijd’ al gelezen? Deze staat boordevol tips over het aantrekken van personeel in crisistijd.

Laat je gegevens achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.