×

Flexibele schil

De Nederlandse economie groeit. De vraag naar personeel neemt alsmaar verder toe. Als we alleen al kijken naar de technologische industrie, zijn tot 2030 zo’n 120.000 nieuwe medewerkers nodig. Steeds meer werkgevers werken met een flexibele schil, zodat ze wendbaarder zijn en sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Als je behoefte aan (extra) medewerkers structureel is, neem je die medewerkers het liefst direct in eigen dienst. Zo kun je ze goed en lang aan je binden. In veel gevallen is het echter aantrekkelijker om te werken met een schil van flexibel inzetbaar personeel. Denk aan seizoenswerk, pieken en dalen in het werkaanbod, tijdelijke projecten of wanneer je wilt doorgroeien terwijl de vooruitzichten onzeker zijn. In al dit soort situaties is het verlonen van medewerkers ideaal.

Hoe werkt verlonen?

Medewerkers verlonen komt in hoofdlijnen overeen met regulier werkgeverschap. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing op de werkvloer en maakt zelf de werkafspraken met de medewerker. Het grootste verschil met eigen werkgeverschap? Jouw medewerker komt op de loonlijst bij Holland Employment Experts, dat daarmee ook de belangrijkste werkgeversrechten, -plichten en -risico’s draagt. Zo kun jij je richten op je kernactiviteiten.

Het verlonen van medewerkers kan bij Holland Employment Experts op twee manieren: met de payrollovereenkomst en met de uitzendovereenkomst. Ontdek hieronder wat het beste bij jou past.

Verlonen met de uitzendovereenkomst

Deze vorm van verlonen betekent maximale flexibiliteit. Je kunt medewerkers tot maar liefst 5,5 jaar op flexibele basis inzetten. Hierbij mag je werken met ons unieke matchingsplatform. Dit online platform helpt jou om snel de beste kandidaat te vinden voor jouw vacature of opdracht.

Voordelen:

 • Zet medewerkers tot 5,5 jaar flexibel in
 • Werken met het unieke matchingsplatform
 • Zelf de medewerkers aansturen
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd
 • Loonkosten worden voorgefinancierd
 • Geen IND-plichten (bij kennismigranten)
 • Holland Employment Experts draagt de werkgeversrisico’s
Verlonen met de payrollovereenkomst

Als je medewerkers verloont op basis van een payrollovereenkomst, mogen ze exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De werving en selectie van de medewerker(s) heb je hierbij volledig in eigen hand. Payrollkrachten hebben exact dezelfde rechtspositie als de medewerkers die je zelf in dienst hebt.

Voordelen:

 • Zelf je personeel werven én aansturen
 • Medewerkers werken exclusief voor jou
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd
 • Loonkosten worden voorgefinancierd
 • Geen omkijken naar salarisadministratie
 • Geen IND-plichten (bij kennismigranten)
 • Holland Employment Experts draagt de werkgeversrisico’s
Rechten en plichten uitbesteden

Als werkgever heb je veel rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Als je kiest voor verlonen, dan draagt Holland Employment Experts de plichten bijbehorende werkgeversrisico’s. Wij verzorgen dan onder meer:

 • Arbeidsovereenkomsten op maat
 • Aanmeldingen bij UWV en Belastingdienst
 • De salarisadministratie en uitbetalingen
 • De pensioenopbouw en werknemersverzekeringen
 • Het contractbeheer
 • De verwerking van ziek- en betermeldingen
 • De doorbetaling bij ziekte (optioneel)
 • Alle afdrachten aan de belastingdienst
 • Alle IND-plichten (bij kennismigranten)

Verlonen gaat dus veel verder dan het extern inzetten van de salarisadministratie. Het geeft je ruimte om te focussen op ondernemen.

Vrijblijvend advies

Met beide types van verlonen (uitzendovereenkomst en payrollovereenkomst) dekken wij risico’s voor opdrachtgevers en werknemers af en we maken deze risico’s betaalbaar. Je betaalt een vooraf afgesproken en vast bedrag per uur. Benieuwd wat we in jouw specifieke situatie voor je kunnen betekenen? En wat de kosten zijn? Vraag het ons via telefoonnummer 0513 – 845 491 of laat hieronder je gegevens achter:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werken voor een buitenlandse werkgever

Nederlanders worden steeds vaker gevraagd om in eigen land te werken voor een werkgever die buiten de Nederlandse grenzen is gevestigd. Deze buitenlandse werkgever is hierbij verplicht om het salaris van de medewerker te belasten volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Als medewerker kom jij gewoon in aanmerking voor de belastingvoordelen in Nederland (zoals hypotheekrenteaftrek en pensioenopbouw). Holland Employment Experts maakt dit mogelijk.

Wij ondersteunen je buitenlandse werkgever

Als jij een buitenlandse werkgever hebt, kan Holland Employment Experts optreden als juridisch werkgever in Nederland. Wij betalen dan maandelijks jouw salaris uit onder de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Leiding, toezicht, sturing en begeleiding liggen volledig bij de buitenlandse opdrachtgever. Die ontvangt van ons maandelijks (digitaal) een duidelijke en overzichtelijke factuur. Ideaal voor jou én je buitenlandse opdrachtgever!

Hoe zit het met de belastingplicht?

Holland Employment Experts is juridisch werkgever voor jou als medewerker. Wij betalen je salaris uit en verzorgen alle afdrachten aan de Belastingdienst. Jij en je buitenlandse werkgever hoeven hier dus niets voor te regelen.

Recht op hypotheekteruggave

Als je voor een buitenlandse werkgever werkt en via Holland Employment Experts wordt verloond, werk je volledig volgens de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Jouw inkomsten zijn bekend bij de Nederlandse overheid en je behoudt je recht op hypotheekrenteaftrek.

Pensioenopbouw

Via Holland Employment Experts bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Dit heet ook wel de Basispensioenregeling. Het is bij wet verplicht dat iedereen die ouder is dan 21 jaar en minimaal 26 weken via een flexwerk- of uitzendovereenkomst werkt, pensioen opbouwt. Holland Employment Experts verzorgt de aanmelding bij het pensioenfonds; jouw (buitenlandse) opdrachtgever betaalt deze pensioenpremie na 26 gewerkte weken.

Werk je 78 weken of langer via Holland Employment Experts voor jouw buitenlandse opdrachtgever? Dan bouw je samen met jouw opdrachtgever pensioen op via de Pluspensioenregeling.

Meer informatie

Holland Employment Experts bekijkt graag wat in jouw specifieke situatie de mogelijkheden zijn.

Goed werkgeverschap

Jouw personeel is onze zorg. Holland Employment Experts is erbij gebaat dat werknemers betrokken blijven bij jouw organisatie. Zij zijn niet alleen het menselijke kapitaal van jouw organisatie, maar ook die van ons. Daarom kunnen jouw medewerkers altijd bij ons terecht met vragen over hun arbeidsovereenkomst of over hun salarisadministratie.

Wij vinden het van essentieel belang om de payrollmedewerker van goede arbeidsvoorwaarden te voorzien. Want jij hebt als voordeel dat je jouw medewerkers via payroll langer aan je kunt binden, maar werknemers die meegaan in die flexibiliteit verdienen een passende beloning.

Als werkgever weet je dat jij zelf profiteert van goed werkgeverschap. Dat geldt ook bij het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap. Wij werken net zo hard als jij aan tevreden personeel; jij profiteert van hun hogere productiviteit, betrokkenheid en loyaliteit. Holland Employment Experts is er voor jou én jouw personeel.