×

Flexibele schil

De Nederlandse economie zit in een herstelfase. De coronacrisis raakte ons bedrijfsleven hard. De hardste klap lijkt voorbij, maar de vooruitzichten blijven voorlopig onzeker. Steeds meer werkgevers zetten in op een flexibele schil, zodat ze wendbaarder zijn en sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Het werken met een schil van flexibel inzetbaar personeel biedt in veel gevallen voordelen. Bijvoorbeeld wanneer je mensen nodig hebt zodra de markt aantrekt, maar direct moet kunnen meeveren bij een terugval. Maar denk ook aan seizoenswerk of tijdelijke projecten. In al deze gevallen is het aantrekkelijk om medewerkers te verlonen via Holland Employment Experts.

Hoe werkt verlonen?

Medewerkers verlonen komt in hoofdlijnen overeen met regulier werkgeverschap. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing op de werkvloer en maakt zelf de werkafspraken met de medewerker. Het grootste verschil met eigen werkgeverschap? Jouw medewerker komt op de loonlijst bij Holland Employment Experts, dat daarmee ook de belangrijkste werkgeversrechten, -plichten en -risico’s draagt. Zo kun jij je richten op je kernactiviteiten.

Het verlonen van medewerkers kan bij Holland Employment Experts op twee manieren: met de payrollovereenkomst en met de uitzendovereenkomst. Ontdek hieronder wat het beste bij jou past.

Verlonen met de uitzendovereenkomst

Deze vorm van verlonen betekent maximale flexibiliteit. Je kunt medewerkers tot maar liefst 4 jaar op flexibele basis inzetten. Hierbij mag je werken met ons unieke matchingsplatform. Dit online platform helpt jou om snel de beste kandidaat te vinden voor jouw vacature of opdracht.

Voordelen:

 • Zet medewerkers tot 4 jaar flexibel in
 • Werken met het unieke matchingsplatform
 • Zelf de medewerkers aansturen
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd
 • Loonkosten worden voorgefinancierd
 • Geen IND-plichten (bij kennismigranten)
 • Holland Employment Experts draagt de werkgeversrisico’s
Verlonen met de payrollovereenkomst

Als je medewerkers verloont op basis van een payrollovereenkomst, mogen ze exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De werving en selectie van de medewerker(s) heb je hierbij volledig in eigen hand. Payrollkrachten hebben exact dezelfde rechtspositie als de medewerkers die je zelf in dienst hebt.

Voordelen:

 • Zelf je personeel werven én aansturen
 • Medewerkers werken exclusief voor jou
 • Loonuitbetaling wordt verzorgd
 • Loonkosten worden voorgefinancierd
 • Geen omkijken naar salarisadministratie
 • Geen IND-plichten (bij kennismigranten)
 • Holland Employment Experts draagt de werkgeversrisico’s
Rechten en plichten uitbesteden

Als werkgever heb je veel rechten, plichten en verantwoordelijkheden. Als je kiest voor verlonen, dan draagt Holland Employment Experts de plichten bijbehorende werkgeversrisico’s. Wij verzorgen dan onder meer:

 • Arbeidsovereenkomsten op maat
 • Aanmeldingen bij UWV en Belastingdienst
 • De salarisadministratie en uitbetalingen
 • De pensioenopbouw en werknemersverzekeringen
 • Het contractbeheer
 • De verwerking van ziek- en betermeldingen
 • De doorbetaling bij ziekte (optioneel)
 • Alle afdrachten aan de belastingdienst
 • Alle IND-plichten (bij kennismigranten)

Verlonen gaat dus veel verder dan het extern inzetten van de salarisadministratie. Het geeft je ruimte om te focussen op ondernemen.

Vrijblijvend advies

Met beide types van verlonen (uitzendovereenkomst en payrollovereenkomst) dekken wij risico’s voor opdrachtgevers en werknemers af en we maken deze risico’s betaalbaar. Je betaalt een vooraf afgesproken en vast bedrag per uur. Benieuwd wat we in jouw specifieke situatie voor je kunnen betekenen? En wat de kosten zijn? Vraag het ons via telefoonnummer 0513 – 845 491 of laat hieronder je gegevens achter:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zes verloningstoepassingen

Bedrijven hebben verschillende motieven om personeel te verlonen via Holland Employment Experts. Vaak gaat het om ‘reguliere medewerkers’ die een bedrijf op flexibele basis wil inzetten of waarvoor ze graag het papierwerk en de risico’s uitbesteden. Verlonen is echter ook een uitkomst voor sommige groepen medewerkers waar je misschien niet direct aan denkt.

AOW'ers

Je werknemer bereikt de AOW- of pensioengerechtigde leeftijd. Dat betekent einde contract! Maar dat hoeft niét het einde van jullie samenwerking te betekenen. Veel AOW’ers blijven graag deeltijd werken en waarschijnlijk houd je hun ervaring en vakmanschap graag binnenshuis. Door ze te verlonen via Holland Employment Experts kun je ze op flexibele wijze aan je binden. Je hebt niet de risico’s van een arbeidscontract en betaalt alleen voor gewerkte uren. Ook aantrekkelijk voor je werknemer, want hij of zij kan zelf aangeven hoeveel uur hij kan en wil werken.

Kennismigranten

Steeds meer vacatures zijn nauwelijks te vervullen met personeel uit eigen land. De kennismigrantenregeling kan dan uitkomst bieden. Hiermee kun je een ‘highly skilled’ medewerker van buiten de EU halen die hier vanwege zijn specifieke kennis mag werken. Daarvoor moet je als werkgever IND-referent zijn. De procedure om dat te worden kost veel tijd, energie en geld. Klopt er iets niet? Dan kunnen werkgever en kennismigrant fors worden beboet. Door de kennismigrant aan te stellen via Holland Employment Experts, word je ontzorgd. Ook hoef je geen IND-referent te zijn. Je hoeft je alleen te richten op de samenwerking met de kennismigrant. Op deze pagina lees je hier alles over.

Vakantiekrachten

Vakantiekrachten zijn ideaal om je bedrijf draaiende te houden in vakantietijd, tussen 1 juni en 31 augustus. Daarnaast zetten steeds meer werkgevers studenten in die het hele jaar door naast hun studie beschikbaar zijn voor werk. Niet iedereen weet dat het voordelen heeft om deze extra krachten in te lenen via Holland Employment Experts. Een werkstudent hoef je dan bijvoorbeeld geen arbeidscontract te geven, maar kun je lange tijd op oproepbasis inzetten. Handig én het scheelt een hoop administratieve rompslomp.

Zelfstandig professional

Wil je wel samenwerken met zelfstandige professionals, maar heb je geen trek in belastingdienst-modelovereenkomsten, risico’s op schijnzelfstandigheid en risico’s op boetes en naheffingen? Dat kan. Door te werken met een ‘zzp’er in loondienst’. Deze zelfstandig professional heeft gewoon alle vrijheid om met opdrachtgevers de werkafspraken te maken die hij wil, maar op papier is hij in dienst bij Holland Employment Experts. Zo voorkomt de zzp’er (evenals de opdrachtgever) niet alleen de kans op schijnzelfstandigheid, maar profiteert hij ook van de sociale zekerheid van een baan in loondienst, zoals een verzekering voor WW, ZW en WIA. Kortom: voor beide partijen meer gemak en minder risico’s.

Stagiaires & afstudeerders

Je kunt veel baat hebben bij het inzetten van stagiairs en afstudeerders. Denk alleen al aan hun gedrevenheid en frisse blik op je bedrijf. Het is ook een mooie kans om je voor toekomstig talent te profileren als aantrekkelijke werkgever. Tot zo ver weinig nieuws. Maar weet je ook dat het een uitkomst is om stagiairs en afstudeerders via Holland Employment Experts in te zetten?

Je neemt de (afstudeer)stagiair aan, bepaalt de vergoeding, werktijden en de stageopdracht, maar hebt geen omkijken naar alle administratieve rompslomp. Alle aandacht kan naar de stagiair, de begeleiding en een vruchtbare samenwerking. Ook handig: als je de (afstudeer)stagiair via ons verloont, kun je hem ook na de stage heel eenvoudig flexibel blijven inzetten.

Internationale studenten

Nederland is zeer interessant voor internationale studenten. Ons land telt ruim 85.000 buitenlandse studenten uit 170 landen. Studenten zonder EU/EER-nationaliteit mogen hier alleen werken met een tewerkstellingsvergunning (TWV). Wij helpen werkgevers om dit goed te regelen. Lees hier meer over het inzetten van internationale studenten.

Werken voor een buitenlandse werkgever

Nederlanders worden steeds vaker gevraagd om in eigen land te werken voor een werkgever die buiten de Nederlandse grenzen is gevestigd. Deze buitenlandse werkgever is hierbij verplicht om het salaris van de medewerker te belasten volgens de Nederlandse wet- en regelgeving. Als medewerker kom jij gewoon in aanmerking voor de belastingvoordelen in Nederland (zoals hypotheekrenteaftrek en pensioenopbouw). Holland Employment Experts maakt dit mogelijk.

Wij ondersteunen je buitenlandse werkgever

Als jij een buitenlandse werkgever hebt, kan Holland Employment Experts optreden als juridisch werkgever in Nederland. Wij betalen dan maandelijks jouw salaris uit onder de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Leiding, toezicht, sturing en begeleiding liggen volledig bij de buitenlandse opdrachtgever. Die ontvangt van ons maandelijks (digitaal) een duidelijke en overzichtelijke factuur. Ideaal voor jou én je buitenlandse opdrachtgever!

Hoe zit het met de belastingplicht?

Holland Employment Experts is juridisch werkgever voor jou als medewerker. Wij betalen je salaris uit en verzorgen alle afdrachten aan de Belastingdienst. Jij en je buitenlandse werkgever hoeven hier dus niets voor te regelen.

Recht op hypotheekteruggave

Als je voor een buitenlandse werkgever werkt en via Holland Employment Experts wordt verloond, werk je volledig volgens de Nederlandse fiscale en arbeidsrechtelijke wetgeving. Jouw inkomsten zijn bekend bij de Nederlandse overheid en je behoudt je recht op hypotheekrenteaftrek.

Pensioenopbouw

Via Holland Employment Experts bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Dit heet ook wel de Basispensioenregeling. Het is bij wet verplicht dat iedereen die ouder is dan 21 jaar en minimaal 26 weken via een flexwerk- of uitzendovereenkomst werkt, pensioen opbouwt. Holland Employment Experts verzorgt de aanmelding bij het pensioenfonds; jouw (buitenlandse) opdrachtgever betaalt deze pensioenpremie na 26 gewerkte weken.

Werk je 78 weken of langer via Holland Employment Experts voor jouw buitenlandse opdrachtgever? Dan bouw je samen met jouw opdrachtgever pensioen op via de Pluspensioenregeling.

Meer informatie

Holland Employment Experts bekijkt graag wat in jouw specifieke situatie de mogelijkheden zijn.

Goed werkgeverschap

Jouw personeel is onze zorg. Holland Employment Experts is erbij gebaat dat werknemers betrokken blijven bij jouw organisatie. Zij zijn niet alleen het menselijke kapitaal van jouw organisatie, maar ook die van ons. Daarom kunnen jouw medewerkers altijd bij ons terecht met vragen over hun arbeidsovereenkomst of over hun salarisadministratie.

Wij vinden het van essentieel belang om de payrollmedewerker van goede arbeidsvoorwaarden te voorzien. Want jij hebt als voordeel dat je jouw medewerkers via payroll langer aan je kunt binden, maar werknemers die meegaan in die flexibiliteit verdienen een passende beloning.

Als werkgever weet je dat jij zelf profiteert van goed werkgeverschap. Dat geldt ook bij het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap. Wij werken net zo hard als jij aan tevreden personeel; jij profiteert van hun hogere productiviteit, betrokkenheid en loyaliteit. Holland Employment Experts is er voor jou én jouw personeel.