×

Consultancy

Soms vragen complexe onderwerpen om advies van ervaren experts. De consultants van Holland Employments Experts kunnen de meest uiteenlopende bedrijfsprocessen grondig analyseren, waarna je een adviesrapport ontvangt met concrete actiepunten om je organisatie verder te verbeteren.

Waaraan je kunt denken bij consultancy? Wanneer je zelf kennismigranten wilt aannemen, word je bijvoorbeeld geconfronteerd met zeer complexe processen. Dan is het meer dan fijn als een ervaringsdeskundige met je meedenkt en je adviseert. Maar ook op het gebied van compliancy, opleiding en subsidies kun je onze expertise inschakelen. Holland Employment Experts verzorgt consultancy op de gebieden:

 • 30%-regeling (aanvragen en toepassen)
 • Aanvraag IND kennismigrant
 • Aanvraag IND partner en gezinsleden
 • Aanvraag erkend referent
 • Controle op compliancy als erkend referent
 • Compliancy-scan
 • Quickscan en deepscan ‘Opleidingen & subsidies’

30%-regeling

Komt een buitenlandse medewerker in Nederland werken? Dan worden mogelijk extra kosten gemaakt, bijvoorbeeld omdat het levensonderhoud van de medewerker hier duurder is dan in het land van herkomst. Deze zogenoemde extraterritoriale kosten mag je als werkgever onbelast aan de medewerker vergoeden. De medewerker mag er echter ook voor kiezen om 30% van het loon, inclusief vergoeding, belastingvrij te laten uitbetalen.

Advies 30%-regeling op loonadministratie

Om de 30%-regeling te mogen toepassen op het salaris van de medewerker, moet je als werkgever een aanvraag indienen bij de belastingdienst. Hoe beter je op de hoogte bent van alle randvoorwaarden, hoe groter de kans dat die aanvraag wordt goedgekeurd. Holland Employment Experts is ervaringsdeskundige in de 30%-regeling en expert op het gebied van complexere verloningsopties. Wij adviseren je graag zodat jij en de medewerker zoveel mogelijk voordeel uit de regeling halen.

IND-aanvraag kennismigrant

Komt een medewerker zonder nationaliteit van een EU/EER-land of Zwitserland in Nederland werken? Dan heeft hij een werk- en verblijfsvergunning nodig. Mogelijk kan gebruik worden gemaakt van de kennismigrant werk- en verblijfsvergunning.

Om in aanmerking te komen voor een kennismigrant werk- en verblijfsvergunning, gelden de volgende voorwaarden:

 • Er is een arbeidsovereenkomst met een werkgever of onderzoeksinstelling. Deze werkgever is een door de IND erkende referent.
 • De medewerker gaat voldoende inkomen verdienen*.
 • Het overeengekomen loon is marktconform.

* Dit zijn de IND-salarissen voor 2022. Het gaat om brutosalarissen per maand en het kan onderhevig zijn aan verandering.

Leeftijd/Type Salaris (excl. 8%)
Aansluitend aan zoekjaar 2.543
Jonger dan 30 jaar 3.549
30 jaar of ouder 4.840

IND-aanvraag partner en gezinsleden

Komt een medewerker zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland in Nederland werken als kennismigrant? En wil de kennismigrant zijn/haar partner en kinderen meenemen naar Nederland? De partner en kinderen van de kennismigrant mogen in Nederland verblijven op basis van een vergunning als verblijf bij familielid.

Vanuit Holland Employment Experts verzorgen en regelen wij de volledige aanvraag voor familieleden; van een inreisvisum tot het moment dat ze in Nederland arriveren.

Aanvraag erkend referent (categorie arbeid)

Wil je een medewerker in dienst nemen zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland? Dan heb je als werkgever een erkend referentschap nodig, toegekend door de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst). Als ervaringsdeskundige kunnen wij je helpen bij dit proces om erkend referentschap aan te vragen.

Onze hulp

Om als bedrijf erkend referent te worden moet er een aanvraag worden ingediend bij de IND. Holland Employment Experts helpt bij het indienen van erkend referent aanvraag.

Controle op compliancy als erkend referent

Is jouw bedrijf zelf erkend referent bij de IND, maar ontbreekt de specialistische kennis over alle rechten en plichten? Holland Employment Experts is als jarenlange erkend referent ervaringsdeskundige en adviseert je graag. Zo ga je gegarandeerd te werk conform alle actuele wetten en regels.

Wij kunnen een controle uitvoeren op je volledige administratie om te oordelen of je compliant bent. Wij geven deze kennis ook graag mee via een workshop.

Compliancy-scan

Het wordt steeds ingewikkelder en belangrijker om flexkrachten op compliant wijze (conform actuele wet- en regelgeving) in te zetten. Wanneer je de regels niet goed naleeft, liggen torenhoge sancties en imagoschade op de loer. Wij helpen in- en uitleners om compliant te werken. Dit doen wij aan de hand van een compliancy-scan op diverse verloningsopties binnen jouw organisatie. 

Intensiever toezicht

De regels voor het inzetten van flexkrachten zijn de afgelopen jaren complexer geworden. De overheid zet alles op alles om integriteit en gelijke rechtspositie op de flexmarkt te behouden en bevorderen. Enerzijds moet de ‘CAO voor Uitzendkrachten’ worden gevolgd, anderzijds de inlenersbeloning van de cao van de opdrachtgever. Dit kan leiden tot complexe en ongewenste situaties. Het toezicht op deze regelgeving wordt bovendien steeds intensiever. Opdrachtgevers die flexibel personeel inlenen en niet goed stilstaan bij wat dit in de praktijk betekent, lopen risico’s.

Helder advies

Met een uitgebreide compliancy-scan lichten wij de meest uiteenlopende verloningsopties binnen jouw organisatie door. Denk aan vragen als ‘Wat zijn de verschillen in primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden tussen flexibel en vast personeel?’, ‘ Welke uitzendconstructies pas je in welke situatie en op welke manier toe?’ en ‘Hoe zien de samenwerkconstructies met zzp’ers, freelancers of kennismigranten eruit?’.

Na onze compliancy-scan ontvang je een helder overzicht van je inhuurprocessen, met een risicoanalyse op de belangrijkste gebieden (inclusief de financiële consequenties). We geven ook concrete oplossingen die deze risico’s kunnen reduceren.

Offerte aanvragen

Interesse in een uitgebreid advies van een van de specialisten van Holland Employments Experts? Kies hier voor welk onderdeel je consultancy kunt gebruiken en wij nemen – geheel vrijblijvend – contact met je op. Je kunt ook altijd onze consultants bellen (020 670 81 18) of ons bereiken via ons algemene nummer 0513-845491.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.