×

Consultancy

Het volledig uitbesteden van de verloning van een (internationale) medewerker is handig, maar misschien doe je het liever zelf. Met name bij het aannemen van kennismigranten kun je met zeer complexe processen worden geconfronteerd. Dan is het heel fijn als een ervaringsdeskundige met je meedenkt en je adviseert. Daarom kun je onze expertise ook inschakelen voor consultancy op de gebieden:

 • 30%-regeling (aanvragen en toepassen)
 • Aanvraag IND kennismigrant
 • Aanvraag IND partner en gezinsleden
 • Controle op compliancy als erkend referent

Wij spreken pas van een oplossing als de oplossing compliant is.

30%-regeling

Komt een buitenlandse medewerker in Nederland werken? Dan worden mogelijk extra kosten gemaakt, bijvoorbeeld omdat het levensonderhoud van de medewerker hier duurder is dan in het land van herkomst. Deze zogenoemde extraterritoriale kosten mag je als werkgever onbelast aan de medewerker vergoeden. De medewerker mag er echter ook voor kiezen om 30% van het loon, inclusief vergoeding, belastingvrij te laten uitbetalen.

Het belastingvrij uitbetalen van 30% van het loon kan met de 30%-regeling. Voor het gebruik van deze regeling gelden de volgende voorwaarden:

 • De medewerker is buiten Nederland geworven óf is uitgezonden om in Nederland te werken.
 • De medewerker is in loondienst bij een Nederlandse werkgever.
 • De specifieke deskundigheid is bijna niet te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt.
 • De medewerker moet een minimum salaris exclusief de vrije vergoeding van € 38.347 per jaar verdienen.
 • Is de medewerker jonger dan 30 jaar en in het bezit van een master-titel? Dan geldt het minimumsalaris exclusief de vrije vergoeding van € 29.149 per jaar.
 • De medewerker heeft van de 2 jaar vóór de eerste werkdag in Nederland, meer dan 16 maanden buiten Nederland gewoond. En dat ook nog op een afstand van meer dan 150 km van de Nederlandse grens.
 • De medewerker heeft een geldige beschikking voor de 30%-regeling.

Advies 30%-regeling op loonadministratie

Om de 30%-regeling te mogen toepassen op het salaris van de medewerker, moet je als werkgever een aanvraag indienen bij de belastingdienst. Hoe beter je op de hoogte bent van alle randvoorwaarden, hoe groter de kans dat die aanvraag wordt goedgekeurd. Holland Employment Experts is ervaringsdeskundige in de 30%-regeling en expert op het gebied van complexere verloningsopties. Wij adviseren je graag zodat jij en de medewerker zoveel mogelijk voordeel uit de regeling halen.

IND-aanvraag kennismigrant

Komt een medewerker zonder nationaliteit van een EU/EER-land of Zwitserland in Nederland werken? Dan heeft hij een werk- en verblijfsvergunning nodig. Mogelijk kan gebruik worden gemaakt van de kennismigrant werk- en verblijfsvergunning.

Om in aanmerking te komen voor een kennismigrant werk- en verblijfsvergunning, gelden de volgende voorwaarden:

 • Er is een arbeidsovereenkomst met een werkgever of onderzoeksinstelling. Deze werkgever is een door de IND erkende referent.
 • De medewerker gaat voldoende inkomen verdienen*.
 • Het overeengekomen loon is marktconform.

* Dit zijn de IND-salarissen voor 2020. Het gaat om brutosalarissen per maand en het kan onderhevig zijn aan verandering.

Leeftijd/Type Salaris (excl. 8%)
Aansluitend aan zoekjaar € 2.423
Jonger dan 30 jaar € 3.381
30 jaar of ouder € 4.612

IND-aanvraag partner en gezinsleden

Komt een medewerker zonder de nationaliteit van een EU/EER- land of Zwitserland in Nederland werken als kennismigrant? En wil de kennismigrant zijn/haar partner en kinderen meenemen naar Nederland? De partner en kinderen van de kennismigrant mogen in Nederland verblijven op basis van een vergunning als verblijf bij familielid.

Vanuit Holland Employment Experts verzorgen en regelen wij de volledige aanvraag voor familieleden; van een inreisvisum tot het moment dat ze in Nederland arriveren.

Controle op compliancy als erkend referent

Is jouw bedrijf zelf erkend referent bij de IND, maar ontbreekt de specialistische kennis over alle rechten en plichten? Holland Employment Experts is als jarenlange erkend referent ervaringsdeskundige en adviseert je graag. Zo ga je gegarandeerd te werk conform alle actuele wetten en regels.

Wij kunnen een controle uitvoeren op je volledige administratie om te oordelen of je compliant bent. Wij geven deze kennis ook graag mee via een workshop.

Offerte aanvragen

Interesse in een uitgebreid advies van een van de specialisten van Holland Employments Experts? Kies hier voor welk onderdeel je consultancy kunt gebruiken en wij nemen – geheel vrijblijvend – contact met je op. Je kunt ook altijd onze consultant Sierk-Jan Ybema bellen (06 – 14 42 30 25) of ons bereiken via ons algemene nummer 0513-845491.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.