×
Wachttijden IND lopen op.

Wachttijden bij de IND lopen op

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kampt met grote personeelstekorten. Hiernaast komen er meer asielaanvragen binnen dan waar de IND op is ingericht. Het gevolg: oplopende wachttijden van asielaanvragen voor kennismigranten die naar Nederland willen komen.

Het gevolg voor bedrijven

Wil je gaan werken met kennismigranten? Dan kunnen de huidige wachttijden bij de IND leiden tot vertragingen in jouw bedrijfsvoering en het verlies van potentiële talenten. Dit komt doordat het aanvragen van vergunningen om kennismigranten in dienst te kunnen nemen meer tijd kost dan normaal. De IND heeft, door de personeelstekorten en de hoge toestroom aan aanvragen, simpelweg nu niet de capaciteit om alle aanvragen te tijdig te verwerken. Hierdoor moeten bedrijven lang wachten voordat ze een kennismigrant in dienst kunnen nemen.

De oplossing

Het tijdelijk uitbesteden van contracten voor kennismigranten aan een specialistische dienstverlener kan dé oplossing zijn om de wachttijden bij de IND te omzeilen. Holland Employment Experts kan de administratieve aspecten van de immigratieprocedure van je overnemen, zodat jij snel en efficiënt gebruik kan maken van de kennis en vaardigheden van kennismigranten. Hierdoor kun jij je blijven focussen op de kerntaken van je bedrijf.

Ontdek de voordelen

Hiernaast kan Holland Employment Experts ook bijdragen aan de begeleiding van kennismigranten bij het integratieproces in Nederland. Dit helpt hun sneller thuis te laten voelen bij jouw bedrijf, wat zorgt voor een grotere tevredenheid en de motivatie onder de werknemers. Hiernaast biedt het uitbesteden van contracten voor kennismigranten niet alleen de mogelijkheid om snel en efficiënt gebruik te maken van de kennis en vaardigheden van kennismigranten, maar ook om jouw werkdruk en administratieve lasten te verminderen. Dat scheelt weer tijd en zorgt ervoor dat jij meer tijd over houdt om kansen te pakken en snel in te spelen op veranderingen.

Het uitbesteden van contracten: een efficiënte oplossing?

Kortom: het tijdelijk uitbesteden van contracten voor kennismigranten via Holland Employment Experts biedt een efficiënte oplossing voor de lange wachttijden bij de IND. Het biedt bedrijven namelijk de mogelijkheid om snel gebruik te maken van de kennis en vaardigheden van kennismigranten, zonder dat zij zich bezig moeten houden administratie die hierbij komt kijken.